Business Case Beton: Spaansen

Nieuwe productiehal en Combilift Straddle Carrier bereidt Spaansen Bouwsystemen voor op verdere groei

Spaansen Bouwsystemen barst van ambitie. In drie jaar tijd verdubbelde het familiebedrijf in Harlingen haar productie van betonnen prefab elementen voor de woningbouw. Om korte doorlooptijden te blijven garanderen werd onlangs een nieuwe 4.000 m2 productiehal in bedrijf genomen en ruilde Spaansen de oude bokkenwagen in voor een Combilift Straddle Carrier.

“De interne handling van onze A-frames met wanden is qua comfort, nauwkeurigheid en snelheid met wel 50% toegenomen. We zijn klaar voor de toekomst,” zegt Ferdinand Metzlar, Directeur Operations.

Professionele afstemming: het verschil voor aannemers

Spaansen Bouwsystemen is een divisie van Spaansen Groep B.V. in Winkel, Noord Holland. Rond het millennium verlegde Arie Spaansen de focus van systeemvloeren naar wanden. “Een vloer op zijn kant is een wand,” redeneerde hij. Inmiddels is Spaansen Bouwsystemen een waardevolle partner voor middelgrote en grote aannemers gespecialiseerd in betonnen prefab woningen en appartementen. “De flexibiliteit in ontwerp en uitvoering van onze elementen, en optimale afstemming tijdens het bouwproces besparen aannemers tijd, kosten en kopzorgen,” geeft Metzlar aan.

Dat aannemers de toegevoegde waarde van Spaansen erkennen blijkt wel uit de verdubbeling in productie, die overigens wel voor de nodige druk zorgde in het logistieke proces. Robert Kootstra, Hoofd Technische Dienst: “Het opslaan en handlen van betonnen casco elementen is een kunst op zich. De grootste elementen zijn ruim 4 meter hoog en wegen zo’n 4 tot 6 ton. Ze mogen enkel verticaal en op een voldoende harde ondergrond geplaatst worden, zonder risico op omvallen. Onze oude bokkenwagen was niet snel en wendbaar genoeg om de toegenomen aantallen casco’s te verwerken. We zochten een sneller, slimmer heftoestel dat in de toekomst zou blijven voldoen, en dachten direct aan de Straddle Carrier die we op een beurs in Duitsland hadden gezien.”

De Combilift Straddle Carrier: oppakken en wegwezen

Volgens Ard van der Maten van MABO-lifting Nederland B.V., exclusieve importeur van de Combilift Straddle Carrier, is de mobiele containerlift/portaalkraan een kostenbesparende en flexibele oplossing voor bedrijven die actief zijn in distributie, transport en opslag van zware, volumineuze goederen.

“Dankzij zijn eenvoudig design en modulaire bouw kan hij volledig gebouwd worden volgens de wensen van de klant, die kan kiezen uit hefcapaciteiten tussen 20 en 80 ton. Revolutionair is zijn driewiel concept waardoor hij uiterst wendbaar is en een draaicirkel heeft die de helft kleiner is dan gelijkaardige concepten. Bovendien behoudt de transporteerbare Straddle Carrier veel meer zijn restwaarde, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een statische kraan op locatie.”

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf ?

Contact opnemen